TESTIRANJE LAJMSKE BORELIOZE

Prije testiranja u pojedinim zdravstvenim institucijama i privatnim laboratorijima u zemlji i inozemstvu pogledajte primjere testova, te se dobro informirajte. Pogreške u dijagnostici i isključivanje borelioze na nepozdanim testovima znače trajne zdravstvene posljedice, a relevantnih testova na kojima ćete vidjeti svaki kontakt sa bakterijom nema u RH. 

 

NEGATIVAN NALAZ NE ZNAČI DA NISTE ZARAŽENI BAKTERIJOM 

 

 

3. INTERPRETACIJA POZITIVNIH NALAZA U REFERENTNIM INSTITUCIJAMA U RH: POZITIVNI NALAZI SE ISKLJUČUJU IZ DIJAGNOZE!!!

Veliki broj pacijenata koji dolazi sa pozitivnim nalazima obavljenima u referentim institucijama u RH nakon dobivenih pozitivnih kriterijskih nalaza, neovisno da li su oni serološki u IGM- u, IGG-u ili čak u likvoru, u mišljenjima infektologa oni pacijenti NEMAJU BORELIOZU. NAJČEŠE SU TO PACIJENTI SA DIJAGNOZOM MS-a.

 

INFOPRIMJER 1 POGLEDAJTE OVDJE

 

INFOPRIMJER 2 POGLEDAJTE OVDJE

 

INFOPRIMJER 3 POGLEDAJTE OVDJE

 

ZAŠTO TESTIRANJE OBAVITI PREKO BIOCENTRA?

1. Testiranje vršimo isključivo u državnim/nacionalnim laboratorijima u inozemstvu sa dugogodišnjim iskustvom djelatnika i odgovornosti institucije koja stoji iza nalaza. Na provjerenim pouzdanim reagensima sa screeningom.

2. Ne radimo ELISA test koji se u većini testiranja radi kao prvi test, s obzirom da je nepouzdan i daje lažno negativne rezultate u većini testiranja (preko 85%), te ujedno isključuje testiranje WB testom.

3. Nalaze WB testa iskazujemo na 15 proteina specifičnih za bakteriju borelije tablično kako bi se točno moglo vidjeti kontakt borelije i vrsta bakterije u IgM- u i IgG- u.p100 – protein 100 (B.afzelii); BmpA – 39 kd protein (B.afzelii); OspC3 – površinski protein(B. garinii); p18c – površinski protein (B. bavariensis)VIsE – fuzijski protein ; OspA – površinski protein (B. afzelii) ; OspC4 – površinski protein (B. spielmanii) ; p18d – površinski protein (B. garinii 2) ; p58 – protein 58 (B. garinii) ; OspC1 – površinski protein (B. b. s. s.) ; p18a – površinski protein (B. b. s. s.) ; p18e – površinski protein (B. speilmanii) ; p41 – flagelin (B. burgdorferi senso stricto) ; OspC2 – površinski protein (B. afzelli) ; p18b – površinski protein (B. afzelli).

4. Dobivene nalaze povezujemo sa epidemiološkom anamnezom, simptomatikom i kliničkom slikom, te izdajemo stručno specijalističko mišljenje infektologa za daljnju diferencijalnu dijagnostiku i terapiju.

5. Nakon provedene terapije radimo specifične kontrolne testove na boreliju i ostale koinfekcije i klinička stanja pacijenta.

 

tags: testiranje lajmske bolesti, testiranje borelije, dijagnostika borelioze, wb test, elisa test, borelija burgdorferi 

 

Svi sadržaji objavljeni na stranicama http://www.lajmskaborelioza.com su privatno vlasništvo Biocentra d.o.o., uključujući tekstualne, grafičke i ostale materijale, te su zaštićeni su autorskim pravima sukladno Zakonu o autorskim pravima RH. Protiv prekršitelja autorskih prava bez upozorenja biti će pokrenute pravne mjere sukladno Zakonu o autorskim pravima. Informacije na stranicama su informativne prirode i nisu namjenjene u službene medicinske svrhe, već kao iskustveni, znanstveni i istraživački materijal.