LIJEČENJE LAJMSKE BOLESTI

Iako se službenoj medicini za liječenje lajmske bolesti koriste antibiotici i to gotovo uvijek peroralno, oni su zapravo nedjelotvorni, te je nakon njihove primjene pacijent “službeno izlječen”. Antibiotici mogu samo za vrijeme primjene staviti bakteriju u povoljnu “cističnu formu”, tako da se njeno štetno djelovanje samo privremeno zaustavi, pri čemu može doći do poboljšanja trenutne simptomatike i to najčešće samo intravenoznom primjenom cefalosporina treće generacije.

MEHANIZMI ZAŠTITE PRED IMUNOLOŠKIM SUSTAVOM I ANTIBIOTICIMA VIDEO:

Isto tako bakterija i spontano, kao i uz antibiotik, može sama zauzeti cističnu formu i ne raditi daljnju štetu u organizmu. To ne znači da je ona uklonjena, jer prilikom implikacije antibiotika u cističnoj formi ona je zaštićena i od antibiotika i od imunološkog sustava.

Primjenom antibiotika u ranoj fazi može se zaustaviti trenutna simptomatika,  a u kasnijoj fazi olakšati simptomatika za vrijeme njegove primjene. Dakle sama primjena antibiotika sigurno neće uništiti bakteriju, ali može privremeno ili kod nekih slučajeva na duže vrijeme spriječiti širenje infekcije. To možemo dokazati na stotinama primjerima pacijenata kod kojih je bila primjerena i dugogodišnja terapija antibiotika bez trajnog rezultata.

Ukoliko bakterija ponovno promjeni formu u spirohetu, što može 24 sata od primjene antibiotika, daljnja oštećenja koja nastaju u službenoj medicini tretiraju se i dijagnosticiraju ovisno o simptomima, ostavljajući uzrok u organizmu da radi daljnju štetu.

Kod infekcije borelijom najveći problem su bakterijski lipoproteini (BLP) koje bakterija ispušta prilikom kretanja, te zbog togan nastaju IMUNOLOŠKO POSREDOVANE (tzv. “autoimune reakcije”, kao i koinfekcije ostalim patogenim mikroorganizmima. Tako da dijagnostika, liječenje i kontrolne pretrage moraju pokrivati sve parametre terapijskog protokola.

Ovisno o mjestu infekcije, npr. ukoliko je infekcija na mozgu, najčešće simptomatske dijagnoze su – multipla skleroza, parkinsonova bolest, neuritis, alzheimerova bolest. Kako je simptomatska terapija kontraindicirana uzroku, npr. kod MS-a oboljenja primjenjuju se primjenjuju kortikosteroidi – imunoblokatori koji onemogućavaju pravilan rad imunološkog sustava, što dovodi do slobodnog razvoja i bakterije borelije, te do razvoja ostalih virusnih, mikoloških i parazitoloških koinfekcija koje dalje uništavaju stanice.

I druge neurološke dijagnoze koje uključuju primjenu raznih simptomatskih lijekova; neuroleptika, antidepresiva, i dr. mogu znatno oštetiti stanice i izazvati trajne i nepovratne posljedice za pacijenata.

Koinfekcije koje se razviju zbog imunokompromitiranosti zbog same bakterije ili dodatno zbog primjene imunosupresiva, dodatno oštećuju organizam, tako da je progresija bolesti ukoliko bakterija zauzme aktivnu spirohetalnu formu izuzetno izvjestna. Kada se uslijed infekcije i koinfekcija oštete same stanice, u standardnim medicinskim protokolima primjenjuju se citostatici koji dodatno i neselektivno uništavaju stanice ili dodatno blokiraju i onemogućuju imunološkim stanicama da se bore sa infekcijama.

To je pristup koji se nažalost danas koristi u službenoj medicini i to je razlog zašto ima toliko puno oboljelih sa istim uzročnikom pod stotinama raznih simptomatskih dijagnoza. Osnovni problem kreće od dijagnostike same bolesti koja se provodi neadekvatno, pa posljedično i kontraindicirano simptomatsko liječenje može još više ugrožavati stanje pacijenta.

DOKAZANA KOMBINIRANA TERAPIJA SA KONTROLNIM LABORATORIJSKIM INFEKTOLOŠKIM, IMUNOLOŠKIM I OSTALIM MEDICINSKIM PARAMETRIMA.

Lajmska borelioza može se izliječiti primjenom kombinirane terapije za čiji su razvoj zaslužni instituti i zdravstvene organizacije koje su godinama studijski pratili i dokazali uspješnosti protokola. Društvo Biocentar je u suradnji sa svojim organizacijskim strukturama; laboratorijima, liječnicima i poliklinikama u radu u RH sudjelovao preko 10 godina sa nekoliko tisuća pacijenata, te posjeduje nalaze PRIJE I POSLIJE TERAPIJE, prateći sve egzaktne medicinske i laboratorijske infektološke, imunološke, radiološke te ostale medicinske parametre kontrolnih pretraga ovisno o mjestu infekcije.

U prvoj fazi primjenom kombinirane komplementarne terapije cilj je uništiti uzročnik – prvenstveno bakteriju borelije, odnosno obje forme spirohetu i cističnu formu, a zatim i nastale koinfekcije (ostale bakterije, viruse, gljivice, parazite) i samim time onemogućiti daljnju distribuciju bakterijskih lipoproteina (za naš organizam neurotoksina).

Prve kontrolne pretrage rade kvantifikacijski nakon terapije i indikator su da će daljnje dijagnostičke kontrolne pretrage pokazati da patogeni mikroorganizmi (bakterija borelije kao i koinfekcije) više nisu prisutne u organizmu. Praćenja se rade isključivo u nacionalnim laboratorijima i bolnicama.

U drugoj fazi zadatak imunološkog sustava je da sam ukloni bakterijske lipoproteine sa površine stanica, jer ne postoji terapija koja bi ih mogla ukloniti. Kod imunološko posredovane reakcije (tzv “autoimune reakcije”) nalazimo povećan broj B i T limfocita koji su aktivirani kod infekcije, te NK stanica koji napadaju bakterijske lipoproteine.

Kada se bakterijski lipoproteini uklone sa stanica imunološki parametri se vraćaju u svoje referentne normalne vrijednosti, koje možemo pratiti vrlo specifičnim  imunostatusnim pretragama. To je vrlo važan i direktan klinički pokazatelj, koji dokazuje da djelovanjem na eliminaciju uzroka bolesti daljnje djelovanje imunoloških stanica nije potrebno, odnosno umjesto njihovim neprirodnim blokiranjem, dovodimo razinu imunoloških stanica ponovno u normalno stanje. Isto tako to je jasan dokaz da imunološke stanice nisu “autoimune” i da napadaju tijelo bez razloga,  te da imaju abnormalno ponašanje, već da prirodno reagiraju na infekciju i  nakon njenog odsustva više nemaju izraženo djelovanje.

Treća faza kontrole uspješnosti terapije ovisi o samom mjestu infekcije, gdje tražimo inicijalne parametre prije terapije, koje uspoređujemo sa istim kontrolnim paramterima nakon terapije npr. lezije na mozgu, kožne infekcije, kardiološke smetnje, i ostale kliničke slike pacijenata.

Važno je napomenuti da je terapija usmjerena na uzroke bolesti a ne direktno na simptomatiku, koja će nakon terapije ovisiti o mnogobrojnim faktorima; dobi, spolu, vremenu trajanja infekcije, nastalim oštećenjima, primjenjenim farmaceutskim terapijama lijekovima. Drugim riječima preduvijet da bi se organizam počeo prirodno obnavljati bez štetnih djelovanja lijekova, te da se simptomatika koliko je u mogućnosti u realnom vremenu povuće u potpunosti ili djelomično je UKLANJANJE UZROKA BOLESTI.

Rezultate terapijskih protokola možete pogledati na konzultacijama u našim centrima. Posjedujemo preko 5000 medicinskih dokumentacija.

tags: liječenje lajmske bolesti, liječenje borelioze, koinfekcije lajmske borelioze

Svi sadržaji objavljeni na stranicama http://www.lajmskaborelioza.com su privatno vlasništvo Biocentra d.o.o., uključujući tekstualne, grafičke i ostale materijale, te su zaštićeni su autorskim pravima sukladno Zakonu o autorskim pravima RH. Protiv prekršitelja autorskih prava bez upozorenja biti će pokrenute pravne mjere sukladno Zakonu o autorskim pravima. Informacije na stranicama su informativne prirode i nisu namjenjene u službene medicinske svrhe, već kao iskustveni, znanstveni i istraživački materijal.